Política 19/06/2015

Junqueras, disposat a eixamplar les sigles d'ERC per conformar un gran pol de l'esquerra nacional per al 27-S

El líder d'ERC defensa que els resultats d'ERC a les eleccions municipals són un aval a l'estratègia per fer penetrar amb força el discurs independentista a l'àrea metropolitana

Ara
2 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras / ARA

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha mostrat aquest divendres la disposició a renunciar a què les sigles d'ERC concorrin a les eleccions en solitari per conformar un gran pol electoral de l'esquerra nacional independentista per al 27 de setembre, acompanyant la marca ERC amb una Aliança per la República Catalana, com avança en un article a l'ARA. En declaracions a RAC1, Junqueras ha considerat que l'entrada amb força d'ERC a les eleccions municipals en territoris històricament hostils a l'independentisme és un aval a l'estratègia dels republicans per "eixamplar el perímetre de l'independentisme".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha dit que "desitja" que tant el president de la Generalitat i líder de CiU, Artur Mas, com la CUP i ERC presentin "les millors llistes possibles" perquè actuïn com el "millor mecanisme per mobilitzar la gent i no deixar ningú al marge del procés per construir un estat i una república". "L'objectiu d'ERC és ampliar el perímetre independentista en sectors i àmbits territorials on mai ha sigut tan gran com hauríem volgut". I el resultat de les eleccions europees i municipals, diu, "demostren que hi ha un creixement del perímetre independentista compromès amb el benestar de la gent". Manté que la fórmula de les tres llistes independentistes –una de centredreta liberal, una de centreesquerra socialdemòcrata i una de l'esquerra alternativa– és la millor per arribar a totes les sensibilitats socials i ideològiques del país per maximitzar el suport al projecte rupturista.

Govern de concentració

El líder d'ERC també ha defensat la necessitat de conformar un govern de la màxima concentració possible" després del 27-S per conduir el procés de 18 mesos que ha de culminar amb la proclamació de la República Catalana independent.

stats