Política 29/11/2012

Junqueras a CiU: "Ens responsabilitzarem de tot, i fins i tot de coses de les quals no tenim responsabilitat”

Assegura a RAC1 que ERC no està disposada "a entrar en un ball de repartiment de cadires o de càrrecs"

Ara
1 min
Oriol Junqueras vol deixar ben clares des del principi quines són les condicions d'ERC per no repetir errors del passat.

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha refermat la seva aposta per donar suport al Govern d'Artur Mas des de fora. En una entrevista a RAC1, el líder republicà ha assegurat que ERC "no està disposada a entrar en un ball de repartiment de cadires o de càrrecs", però ha deixat clar que la formació no posarà bastons a les rodes a CiU: "Que no es preocupin, que ens responsabilitzarem de tot, fins i tot de coses de les quals no tenim responsabilitat". "ERC assumeix la part difícil, no la fàcil", ha afegit. Junqueras es va reunir ahir amb el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, per obrir converses entre les dues parts i acostar posicions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras donarà estabilitat si CiU garanteix que "treballarà de forma ferma i decidida, i de la manera més clara possible, en el camí cap al referèndum". "Esperem que el referèndum es pugui celebrar al més aviat possible, donada la situació actual del país", ha afirmat. També reclama "alguns canvis en les polítiques econòmiques i socials d'aquest país que es concretaran en els pressupostos".

Aquest matí, el portaveu del Govern en funcions, Francesc Homs, ha descartat en declaracions a Catalunya Ràdio eleccions anticipades. Homs ha dit que amb ERC ara cal "obrir un període de negociacions" i que l'important ara és "parlar del què" i "després ja veurem el com", per donar a entendre que podrien acceptar les condicions dels republicans, que es neguen a entrar a l'executiu.

stats