Política 10/01/2015

Junqueras insta Mas a negociar de seguida un govern de concentració per recuperar la confiança

El líder d'ERC diu en un article a 'El Periódico' que accepta la fórmula proposada per les entitats de la societat civil, de manera que "ja hi ha un acord per celebrar una consulta definitiva sobre la independència aquest mes de març"

Ara
1 min
TROBADA INFRUCTUOSA  Mas i Junqueras es van reunir ahir durant una hora, però el pacte es resisteix.

BarcelonaEl líder d'ERC, Oriol Junqueras, insta aquest dissabte el president de la Generalitat, Artur Mas, a començar a negociar des d'ara mateix per esbossar un eventual govern de concentració per tal de començar a recuperar la confiança perduda. En un article a 'El Periódico' titulat 'Som-hi, president!', Junqueras considera que "la legislatura ha arribat al final". "Així no podem seguir", alerta el líder republicà, que aposta per no dilatar més la negociació sobre el full de ruta després d'un "excessiu període" en què el debat ha girat al voltant de la fórmula per concórrer als comicis i no al voltant dels passos que caldria que fes un eventual govern independentista d'ampli espectre per assolir la independència un cop votada a les eleccions. Un govern en què assegura que ERC hi estaria plenament compromesa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Junqueras, des del moment que accepten la proposta de les entitats de la societat civil —"òbviament respectant la llibertat i la independència de les entitats i personalitats que s'hi puguin veure concernides"— "ja hi ha un acord per celebrar una consulta definitiva sobre la independència aquest mes de març". El Govern insisteix a acusar ERC d'intransigent i recorda que la proposta de Josep Maria Vila d'Abadal, Carme Forcadell i Muriel Casals limitava la llista republicana a una llista de partit sense independents, i concentrava així els independents i representants de les entitats de la societat civil al voltant de Mas.

stats