POLÍTICA
Política 06/09/2011

Junqueras: “No pot ser que l'Estat utilitzi els ajuntaments per centrifugar el dèficit”

“És l'Estat qui es va equivocar i segurament ho va fer expressament”, diu el futur president d'ERC, que amenaça de presentar un contenciós administratiu si l'Estat reté els préstecs als consistoris

Redacció
1 min

BarcelonaL'alcalde de Sant Vicenç dels Horts i futur president d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha criticat aquest dimarts l'actitud de l'Estat pel que fa a les finances municipals. “No pot ser que l'Estat utilitzi els ajuntaments per centrifugar el dèficit”, ha dit Junqueras, que ahir va anunciar que es nega a retornar els diners que l'Estat reclama a l'ajuntament que comanda. Segons Junqueras, “si l'Estat hagués reconegut el 2009 que els ingressos serien més baixos, hauria de preveure un dèficit més gran i costaria més col·locar el deute públic”. “És l'Estat qui es va equivocar i segurament ho va fer expressament”, diu el futur president d'ERC a Catalunya Ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha explicat que el que es pretén és que l'Estat no retingui l'any vinent els diners corresponents a la bestreta que va avançar el 2009. “Si el govern espanyol decideix ignorar aquest requeriment, hi ha altres camins administratius i jurídics”, ha dit Junqueras, que ha amenaçat de presentar un contenciós administratiu en aquest cas. En qualsevol cas, l'alcalde de Sant Vicenç ha dit que el procés “depèn de la feina que fem tots plegats” i de la “pressió política” que es pugui aconseguir amb la suma de més ajuntaments.

stats