POLÍTICA
Política 29/06/2012

Junqueras: "El PSC ha de triar si està amb la gent o amb la direcció espanyola del seu partit"

El president d'ERC retreu al líder dels socialistes que insti Mas a triar entre ERC o PSC. Es dirigeix per carta a Pere Navarro per reclamar-li que canviï de rumb i se sumi a la demanda perquè Catalunya tingui el poder de gestionar els seus propis recursos

Ara
2 min
Junqueras, durant l'entrevista a Els Matins de TV3

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha retret al primer secretari del PSC, Pere Navarro, que en una entrevista a l'ARA instés el president de la Generalitat, Artur Mas, a triar entre ERC o els socialistes catalans pel pacte fiscal. "El PSC i el PP estaran al costat de la gent o dels interessos de la direcció espanyola dels seus partits?", ha preguntat el líder republicà en declaracions a TV3. Junqueras ha enviat una carta al líder del PSC per "encoratjar-lo" a "canviar de rumb", amb el pacte fiscal, una qüestió "vital". En la carta, Junqueras alerta que "el PSC que necessita el país com a formació d'esquerres, té el deure i l'obligació de fer pinya amb la gent i defensar les solucions reals i eficaces que permetran dotar d'un profund contingut social les nostres pròpies polítiques públiques, mitjançant la gestió dels nostres recursos".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha reiterat que ja hi ha un acord majoritari entorn al concert econòmic, el que van subscriure CiU, ICV-EUiA i ERC en la comissió parlamentària de la tardor passada. I, per ell, aquest és l'únic acord possible, sempre que CiU vulgui seguir comptant amb ERC en aquesta qüestió. Ha tornat a insistir que, de fet, el millor exemple d'unitat pel finançament és el dels partits bascos, incloent-hi el PP i el PSE, amb el concert econòmic: "No tindria sentit que ara que tenim aquest acord, que al País Basc compta amb el suport del PSOE i el PP, el desmuntem per un altre acord que al PSOE i el PP els faria vergonya defensar al País Basc i Navarra". "Per què el PSC i el PP han de defensar menys per als catalans que per als bascos i els navarresos? Quin pecat purguem?", ha clamat. A més, ha recordat al PSC que les principals centrals sindicals i patronals catalanes estan a favor del concert econòmic que, de fet, anhelen entre el 70 i el 80% dels ciutadans del país.

El líder d'ERC s'ha referit també a l'enquesta del CEO que indica que més de la meitat dels catalans votarien favorablement a la independència si es convoqués un referèndum. S'ha mostrat "animat" amb aquestes dades, si bé ha alertat que no se sentirà "satisfet" fins que es proclami l'estat català. És més, ha considerat que si Escòcia tingués unes enquestes així, ja hauria fet el referèndum d'independència. A més, ha dit que se sent "capaç de portar aquest país a la llibertat, a la justícia i al progrés".

stats