Política 16/01/2019

Junqueras i Romeva reclamen Puigdemont, Marta Rovira i Ignacio Cosidó com a testimonis en el judici del Procés

Sol·liciten la pericial de dos relators de l'ONU perquè expliquin "el significat del dret a l'autodeterminació dels pobles"

Europa Press
2 min
El vicepresident econòmic del Govern, Oriol Juqnueras, i el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, en una imatge d'arxiu

MadridL'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i l'exconseller Raül Romeva reclamen en el seu escrit de defensa de cara al judici pel Procés l'assistència d'un total de 95 testimonis, entre els quals hi ha l'expresident Carles Puigdemont i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, tots dos fugits de la justícia. A la llista també hi és el portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'escrit de defensa, a què ha tingut accés Europa Press, es demana citar Puigdemont "a través de cooperació judicial internacional a la Casa de la República" perquè presti declaració a través de videoconferència i amb la garantia d'acudir a l'acte assistit d'un advocat. Se sol·licita la mateixa garantia respecte a Rovira, de qui no s'especifica el lloc on s'ha de desenvolupar la videoconferència.

Sobre Cosidó, la defensa de Junqueras i Romeva demana que se'l citi perquè expliqui quina intervenció o coneixement va tenir el president del tribunal, Manuel Marchena, en les decisions de configuració del nou Consell General del Poder Judicial (CGPJ) "i els pactes polítics duts a terme referents a això".

Aquesta prova també persegueix que Cosidó relati "quines comunicacions o reunions ha tingut amb aquest magistrat" per acreditar elements sobre els quals es fonamentaran qüestions prèvies "per vulneració del dret a jutge imparcial" que es plantejaran a l'inici de la vista.

L'escrit, de 147 pàgines, inclou la petició d'esmentar també el que va ser secretari d'estat de Seguretat José Antonio Nieto, diferents càrrecs policials i de la Guàrdia Civil i, dins el capítol de proves pericials, la del relator de l'ONU David Kaye i l'expert independent de les Nacions Unides Alfred-Maurice de Zayas, "perquè exposin davant del Tribunal l'abast actual i significat del dret a l'autodeterminació dels pobles".

stats