Política 30/07/2019

La candidatura de Junqueras i Rovira presenta els avals per continuar liderant ERC

El tàndem no tindrà competència per seguir al capdavant de l'executiva del partit

Ara
2 min
La candidatura de Junqueras, Rovira, Aragonès i Vilalta a la seu d'ERC lliurant els avals.

BarcelonaLa candidatura que encapçalen Oriol Junqueras i Marta Rovira ja ha presentat els avals per revalidar el lideratge al capdavant d'ERC. La candidatura ha sigut l'única que s'ha presentat per dirigir l'executiva del partit, que els republicans ratificaran en un congrés a mitjans de setembre. Segons l'ACN, la candidatura ja ha aconseguit registrar un total de 1.350 avals un cop acabat el termini de presentació de candidatures aquest dimarts a les 14 hores.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La candidatura aposta per continuar amb Junqueras i Rovira a la presidència i secretaria general, i al mateix temps crea dues figures noves per portar el dia a dia del partit: un coordinador nacional, que serà Pere Aragonès, i una adjunta a la secretaria general, que serà Marta Vilalta.

Així doncs, Junqueras, Rovira, Aragonès i Vilalta seran els quatre noms que lideraran i portaran el pes del partit. Un cop sabut que aquesta serà l'única candidatura, els militants d'Esquerra hauran d'avalar o rebutjar la proposta al setembre, en el marc d'un congrés que encara ha de marcar la data concreta dels dies en què es discutiran els documents programàtics, ideològics i estatutaris de la formació per als pròxims anys.

En declaracions a l'ACN, l'actual portaveu i candidata a la secretaria general d'adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha remarcat que la candidatura que amb quasi total seguretat acabarà dirigint el partit respon al "context de repressió" i és per aquest motiu que, davant l'empresonament preventiu d'Oriol Junqueras i el fet que Marta Rovira sigui a Ginebra, s'ha optat per crear els dos càrrecs nous, el coordinador general i l'adjunt a la secretaria general, que també portaran el pes del partit.

"Quan s'han volgut liquidar els lideratges d'ERC i de l'independentisme, hem de seguir més compromesos que mai i seguir passos endavant per evidenciar que la repressió no serveix per aturar ERC", ha dit Vilalta, que ha afegit que l'executiva que proposen "vol tenir aquest compromís publicà més renovat que mai". "És el compromís republicà de sempre, basat en valors republicans de justícia social, igualtat d'oportunitats i justícia econòmica; amb el compromís per arribar a consolidar la república i la independència del país", ha comentat. Segons Vilalta, es presenten "amb ganes de seguir fent aquests passos endavant malgrat la repressió, les amenaces i els reptes que hi ha per endavant".

Per la seva banda, Pere Aragonès ha celebrat la presentació de la candidatura a través de Twitter i ha donat les gràcies als més de 1.300 militants que els han avalat.

stats