Política 14/02/2015

Junqueras, a Telecinco: "ERC té 84 anys d'història i de casos de corrupció no en tenim cap"

El president d'ERC ha respost a les insistents preguntes sobre els casos de corrupció que esquitxen CiU

Ara
1 min
Junqueras ha participat al programa de Telecinco, 'Un tiempo nuevo' / ERC

Barcelona"ERC té 84 anys d'història i ningú posarà en dubte que de casos de corrupció, cap". Així de contundent s'ha mostrat el president d'ERC, Oriol Junqueras, en la seva primera visita a un plató de televisió a Telecino, en concret al programa 'Un tiempo nuevo'. Preguntat insistentment pels casos de corrupció que esquitxen CiU, i en concret pel cas Pujol, Junqueras ha afirmat que "la independència i la lluita contra la corrupció estan íntimament relacionades".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha opinat sobre les paraules de Mas, en què va dir que estava viu políticament. "Segur que està viu, i més viu que mai i molt més que altres que mai han comparegut en una comissió, encara que estan en sota sospita per casos molt més greus", ha afirmat en relació a Mariano Rajoy, que no ha comparegut sobre el cas Bárcenas.

En aquest sentit, i sobre la compareixença d'Artur Mas a la comissió d'investigació sobre el frau fiscal, Junqueras ha justificat les quatre votacions en contra d'ERC perquè "Mas va dir que ell compareixeria voluntàriament i nosaltres hi confiàvem". Però en veure que no demanava acudir per iniciativa pròpia, "vam intentar ajudar-lo a prendre la decisió".

Com ha insistit en reiterades ocasions, Junqueras ha assegurat que, en una eventual independència de Catalunya, "la relació amb Espanya volem que sigui la millor possible". "Quan sigui una relació d'igual a igual, la relació serà millor que mai", ha postil·lat.

stats