Política 26/04/2019

Junqueras apel·la al triomf de la democràcia contra la repressió per "enviar un missatge al món" el 28-A

En una carta a la militància, el líder d'ERC insta els electors a "tenyir el mapa de groc"

Ara
1 min
Junqueras apel·la al triomf de la democràcia enfront de la repressió per "enviar un missatge al món"

BarcelonaEl líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha enviat avui una carta oberta a la militància en què demana "tenyir de groc tot el mapa de Catalunya" per primera vegada en unes eleccions generals aquest diumenge, 28 d'abril. El candidat dels republicans considera els comicis "un nou plebiscit entre repressió i democràcia" i apel·la al triomf de l'independentisme per, segons ell, enviar un missatge al món: "Catalunya vol ser lliure i segueix lluitant per la justícia, la democràcia i la llibertat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quan falten només dos dies per a la cita electoral, l'exvicepresident de la Generalitat sol·licita el suport dels votants per a Esquerra Republicana, "un partit amb 88 anys d'història" que qualifica d'"impol·luta" i dedicada a "treballar per la independència". Així, en la recta final de la cursa del 28-A, Junqueras considera que "ningú no es pot relaxar" i diu que els electors tenen "a les seves mans" que les formacions sobiranistes assoleixin la victòria per primera vegada a la història en uns comicis espanyols.

"Necessitem ser forts i obligar el PSOE a respectar Catalunya", diu en la carta, enviada des de la presó de Soto del Real. L'11 d'abril, el dia abans de donar el tret de sortida a la campanya electoral, el líder republicà va enviar una altra carta a la militància en què demanava "no cometre l'error de fixar línies vermelles" amb els socialistes davant la possibilitat que es traduïssin en un xec en blanc per a un govern d'extrema dreta.

En qualsevol cas, en tots dos escrits Junqueras encoratja la militància a votar i garantir la victòria de l'independentisme. "No podem permetre que s'imposin els del 155", reclama el líder d'ERC.

stats