Política 11/04/2015

Junqueras: "El que ens converteix en catalans no és el lloc on hem nascut, sinó l'aspiració de fer un país millor"

El líder d'ERC demana estar "en campanya permanent fins a la victòria" de la independència

Laia Vicens
2 min
Oriol Junqueras, Marta Rovira i Alfred Bosch, a la primera fila de l'acte d'ERC a la Ciutadella. / CRISTINA CALDERER

Barcelona"El que ens converteix en catalans no és el lloc on hem nascut, la llengua en què parlem o el déu a qui resem, sinó l'aspiració de fer un país millor". Ho ha dit el president d'ERC, Oriol Junqueras, durant la seva intervenció a l'acte "República és llibertat", que el partit ha celebrat aquest dissabte al Parc de la Ciutadella, en què també han intervingut Alfred Bosch i Juanjo Puigcorbé. Junqueras ha dit que en aquest procés d'independència "no sobra ningú que sigui honrat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha afirmat que "el país necessita guanyar", i ha avisat que "guanyarem" per dos motius: d'una banda, perquè la qüestió "es decideix a les urnes", i de l'altra perquè "el país s'ho mereix i ho necessita". El líder d'ERC ha animat a les dues mil persones que s'han aplegat a la Ciutadella a estar "en campanya permanent fins a la victòria".

"Tenim la legítima aspiració de construir un país lliure, net i just, i per això volem sumar amb tothom", ha afirmat Junqueras. Ho ha dit acompanyat de candidats d'altres formacions que es presenten a les llistes d'ERC a les municipals, com MES o Avancem.

Marta Rovira: "Tenim fam i set de justícia, dignitat i llibertat"

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha posat èmfasi en el caràcter social del projecte d'ERC. "Volem un nou país que inverteixi en les persones: educació, sanitat i cultura", ha dit, perquè "les polítiques socials no són cap despesa, sinó que són la millor inversió".

En aquesta línia, Rovira ha afirmat que ERC té "fam i set de justícia, dignitat i llibertat", de manera que ha fet una crida a fer de les municipals "el ciment" per la República Catalana, que ha augurat que es començarà a construir just l'endemà del 27-S.

stats