Política 02/04/2016

Junqueras reclama que els criteris d'ERC es tinguin en compte a BCN World per "evitar un nou fracàs estrepitós"

Josep Rull respon al vicepresident que el Govern farà "el millor projecte" possible a BCN World i "amb el màxim consens"

Acn
3 min
El vicepresident econòmic, Oriol Junqueras, en una entrevista a l'ACN

BarcelonaEl vice president econòmic de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha tornat a marcar distàncies aquest dissabte amb el projecte de BCN World de l'anterior Govern. En una entrevista a l'ACN, ha reiterat que l'anterior projecte va ser "un fracàs rotund i estrepitós", ja que els inversors van desaparèixer "malgrat que es van donar totes les facilitats". Per "evitar un nou fracàs", ha avisat que en aquesta ocasió cal que els criteris d'ERC "es recullin de forma adequada" en el disseny del macrocomplex.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras s'ha mostrat molt crític amb la manera com va encarar l'anterior Govern el projecte de BCN World, un dels que més tensions van suscitar entre CiU i ERC, que aleshores garantia l'estabilitat de l'executiu des de l'oposició. El vicepresident ha recordat que ERC "ja va advertir que les coses no sortirien bé" i ha lamentat que en el primer projecte no se'ls tingués en compte i fos un "solemne fracàs". Aquest cop, "nosaltres garantirem que sigui el millor projecte possible", ha assegurat.

En aquesta línia, el conseller d'Economia ha insistit: "El nostre país no es pot permetre el luxe de fer projectes que siguin un fracàs, de fer mals projectes, com és evident que era el que hi havia sobre la taula en el passat. El que farem és garantir que el projecte que hi hagi sigui un bon projecte, real, factible, sostenible i sobretot sigui un projecte que un cop establert no acabi amb la fuga dels inversors. Hi estem treballant de forma molt seriosa perquè el millor projecte es la millor notícia per als ciutadans de Catalunya i especialment per als que viuen a les comarques mes properes".

Una de les propostes que fa ERC és la reducció de les àrees de joc al Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou (més conegut com a BCN World, que era el nom que li va posar Veremonte, l'inversor que finalment va abandonar la iniciativa). Junqueras no ha volgut concretar en què consistirà aquesta reducció. El darrer projecte que hi havia sobre la taula amb l'anterior executiu tenia tres complexos d'oci amb un casino a cadascun, a banda d'hotels i comerços. Actualment el projecte s'està revisant arran de l'acord d'investidura entre Junts pel Sí (CDC i ERC) i la CUP.

Preguntat per si BCN World podria patir un nou entrebanc al juny quan acabi el termini de l'opció de compra sobre els terrenys, Junqueras s'ha mostrat "convençut" que no hi haurà cap problema. "La voluntat de tothom és més que suficient perquè surti bé", ha dit el vicepresident, que no ha volgut entrar en detalls sobre si s'havia parlat amb CaixaBank, propietari de les finques del costat de Port Aventura. "No hi ha gaires alternatives en aquest moment sobre això i, per tant, tothom està interessat que surti bé", ha assenyalat.

Treu credibilitat a la possible marxa de Melco i Hard Rock a Xipre

"No hi ha cap observador mínimament objectiu que pugui donar cap credibilitat al fet que una inversió d'aquest tipus es produeixi en el Mediterrani oriental". Així de rotund ha contestat Junqueras a la pregunta de si té por que Hard Rock International i Melco, dos dels inversors de BCN World, marxin a Xipre. I és que la societat integrada per aquestes dues empreses és una de les tres finalistes del concurs que s'ha obert a l'illa per construir un complex similar al que es projecta a la Costa Daurada. "A nosaltres ens agradaria molt que al Mediterrani oriental es concretessin les millors inversions possibles però em sembla que en aquest moment malauradament és molt difícil que una inversió d'aquest tipus es concreti en aquella àrea del planeta", ha dit.

La resposta de Josep Rull

Les afirmacions de Junqueras han provocat la reacció del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. L'ex coordinador general de CDC, visiblement molest per la rotunditat dels seus comentaris, ha publicat una sèrie de cinc tuits en què recorda al vicepresident del Govern que la Generalitat farà "el millor projecte" i "amb el màxim consens". Rull exposa que Convergència ja va apostar en el seu moment per Port Aventura, que defineix com "un model d'èxit consolidat", i que ara actualitzarà l'oferta turística de Vila-seca i Salou. El conseller de Territori també subratlla que el Govern va fer un pas endavant quan "Veremonte va fallar" i que el projecte desenvolupat és sinònim de "progrés social".

stats