Política 19/10/2018

Junqueras defensa els comuns de les crítiques de l'independentisme "purista"

Defensa estendre la mà a aquest espai per construir una República "fraternal"

Ara
1 min
El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, el dia 2 de novembre abans d’entrar a declarar a l’Audiència Nacional.

BarcelonaOriol Junqueras critica el "purisme" d'una part de l'independentisme. En un article al 'Nació Digital', el president d'ERC censura que algunes veus independentistes critiquessin la presència de dirigents dels comuns en la manifestació de l'11 de setembre –perquè "només" hi van assistir per defensar les "llibertats democràtiques i els drets civils"–, i defensa que la República ha de ser "fraternal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els 'purs' volen ser cada vegada més 'purs' i, per tant, per definició, són cada vegada menys. I, en realitat, prefereixen perdre que guanyar, perquè la derrota els permet reivindicar eternament la seva 'puresa', mentre que la victòria ha de ser necessàriament compartida", apunta en l'article. De fet, al llarg de l'escrit, Junqueras descriu aquesta situació a través d'un episodi dels Evangelis.

"Mai és sobrer recordar que la fraternitat és un dels tres valors fonamentals del republicanisme i és imprescindible per construir la llibertat i la igualtat de tothom. De fet, per construir el regne del seu Pare a la Terra, Jesús va anar a buscar i va acollir a tots els 'impurs'. Fins i tot, va anar a les cases, va compartir taula i va convidar a seguir-lo als publicans, és a dir, als cobradors d'impostos, que col·laboraven amb els romans", exemplifica.

stats