ELECCIONS ESPANYOLES
Política 29/04/2016

Junqueras declina valorar l'oferta de Mas d'una llista unitària el 26-J encapçalada per ell

El líder d'ERC reivindica la transversalitat de la candidatura confeccionada pels republicans el 20-D, la qual ja representa la "síntesi del país"

Acn/ara
2 min
Artur Mas i Oriol Junqueras aquest divendres a Sant Vicenç dels Horts / FRANCESC MELCIÓN

BarcelonaEl president d'ERC i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha reivindicat la transversalitat de la llista que el seu partit va presentar en les passades eleccions del 20-D i no ha volgut entrar en polèmica amb Artur Mas, que dijous va assegurar que estaria disposat a encapçalar una candidatura conjunta independentista en les eleccions del 26-J.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estem tan contents i orgullosos que creiem que aquesta transversalitat i aquest resum del país és mereixedor de la confiança dels ciutadans. Ens sentim molt orgullosos d'aquesta llista i no tenim cap intenció d'entrar pas en cap polèmica amb ningú", ha argumentat en declaracions a Catalunya Ràdio. El republicà ha considerat que els integrants de la candidatura d'ERC estan fent una "feina extraordinària".

Junqueras ha posat en valor la llista amb què ERC es va presentar a les eleccions del passat 20 de desembre, "farcida d'independents" i de persones "que representen sectors de la societat que fins ara no havien estat representats, amb gent que ve de tots els orígens en tots els sentits, geogràfics i ideològics". Ha posat com a exemple l'uruguaiana Ana Surra, però també l'exmilitant d'Unió Joan Capdevila. "És una llista transversal, de síntesi del país", ha conclòs.

El vicepresident també ha volgut insistir que encara hi ha temps per a un acord que eviti les eleccions espanyoles, i ha recordat que a Catalunya també es va resoldre el bloqueig en l'últim minut. Si finalment hi hagués comicis, ha dit, ha opinat que l'escenari més probable segueix sent un acord entre PP i PSOE.

De fet, aquesta és de les primeres vegades que ERC replica les insistents crides de CDC a reeditar una fórmula similar a Junts pel Sí en cas de reeditar-se les eleccions. Va obrir foc per primer cop el cap de files de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, mentre que Demòcrates de Catalunya va apostar igualment per incloure-hi la CUP i fins i tot a acceptar un cap de llista republicà. Tot i això, el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, va rebutjar debatre-ho fins que no es convoquessin noves eleccions, com després també va reclamar el seu adjunt, Gabriel Rufián.

stats