Política 06/10/2019

Junqueras celebra haver "desemmascarat" el PSOE: "Han convocat eleccions contra ERC"

El líder dels republicans considera que amb JxCat no hi pot haver unitat electoral sinó estratègica

Ara / Europa Press
1 min
Junqueras a l’hemicicle del Congrés abans que fos suspès com a diputat.

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, celebra que la convocatòria de les eleccions del 10-N hagi demostrat que el PSOE no estava disposat a acceptar els vots independentistes per iniciar la legislatura. En una entrevista a Europa Press ha dit considera que els republicans han "desemmascarat" Pedro Sánchez oferint-li el suport per ser investit fins a l'últim moment. "Han convocat eleccions contra ERC i l'independentisme perquè no volia els nostres vots", ha reflexionat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, de cara als comicis del 10 de novembre, demana fer més confiança a ERC, perquè així "l'independentisme serà més fort", malgrat que sospita que els socialistes s'han allunyat definitivament d'un acord amb les esquerres i busquen tornar al bipartidisme amb el PP en una mena de segona volta electoral.

Pel que fa a la força que pugui tenir l'independentisme al Congrés, Junqueras s'ha mostrat interessat en definir una estratègia compartida amb JxCat per defensar l'autodeterminació i per rebutjar la repressió al sobiranisme, però ha tornat a descartar que es repeteixi una candidatura conjunta amb l'espai postconvergent com la del 2015. El president d'ERC no té por que aquesta decisió pugui comportar un desgast per al seu partit.

"Qui vulgui fer servir la paraula unitat com una arma electoral i partidista s'equivoca, com molt bé diu Marta Rovira. Ara bé, si parlem d'unitat estratègica sempre ens trobarem", ha conclòs. Això permetria, segons Junqueras, "maximitzar" els suports de cada partit a les eleccions, en les quals proposa que hi hagi punts del programa compartits. El líder dels republicans, de fet, ha celebrat que la CUP hagi decidit fer el pas de presentar-se a les eleccions espanyoles.

stats