Política 12/09/2017

Junqueras: "La nostra inhabilitació no impedirà que hi hagi urnes als col·legis electorals"

El vicepresident del Govern s'ha mostrat convençut que l'1-O hi haurà urnes i paperetes als col·legis i ha assegurat que "la gent tindrà targetes censals amb tota normalitat"

Ara
1 min
Oriol Junqueras, al costat de Puigdemont, parlant amb els diputats de Junts pel Sí ahir al Parlament.

BarcelonaEn una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', el vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, s'ha mostrat convençut que el pròxim 1 d'octubre els ciutadans de Catalunya podran votar. Junqueras ha assegurat que hi haurà paperetes i urnes i que "la gent rebrà targetes censals amb tota normalitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat sobre la possibilitat d'una inhabilitació, el titular de les finances catalanes ha afirmat que una inhabilitació "no impedirà que hi hagi urnes als col·legis" i ha afegit que el Govern ha de ser perseverant.

El mateix dia que el Tribunal Constitucional té previst suspendre la llei de transitorietat, Junqueras ha assegurat que "no hi ha cap tribunal internacional que pugui anul·lar la vigència dels drets humans", i ho ha completat dient que el dret a decidir emana de la legalitat internacional.

Sobre la posició dels comuns, que són partidaris del dret a decidir però que aposten per un referèndum acordat i pactat amb l'Estat, el líder d'ERC ha dit: "Hi ha gent que potser no ha votat els partits que tenen majoria parlamentària però que votaran l'1-O".

Oriol Junqueras també s'ha referit a les declaracions que arriben des dels partits espanyols: "Els polítics que estan en contra que la gent voti han fet més feina que nosaltres mateixos".

Aquest dimarts està previst que el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, acudeixi a la fiscalia per parlar sobre el referèndum. En aquest sentit, Junqueras ha assegurat que "els fiscals i els jutges ens vigilen, i això és una sort: ens ajuden a fer-ho el millor possible".

stats