DEBAT A ERC
Política 27/07/2011

Junqueras intenta frenar la recollida d'avals de Ridao

La candidatura de Junqueras i Rovira envia un correu electrònic als militants que els han mostrat suport demanant-los que no avalin cap candidat a Madrid fins que es tanquin les converses per intentar consensuar una única candidatura

Redacció
2 min
Junqueras i Ridao, durant la campanya per les europees de 2009

BarcelonaAra que ERC havia aconseguit tancar una única candidatura de consens de cara al congrés intern de l'octubre, la urgència per elegir candidat davant la possibilitat d'eleccions espanyoles anticipades és el principal maldecap que té el partit damunt la taula. Dissabte el consell nacional del partit va obrir el procés perquè els aspirants a candidat recollissin els avals necessaris perquè sigiu el consell nacional del 3 de setembre qui triï el cap de llista. Només el secretari general del partit, Joan Ridao -exclòs de la nova direcció- havia començat el procés de recollida d'avals. Però no és el candidat que voldria part de la nova direcció, que preferiria un perfil independent com el d'Alfred Bosch, que impulsa especialment la federació de Barcelona de Jordi Portabella.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta situació ha acabat esclatant. Segons han informat a l'Ara.cat ¡ fonts pròximes a Junqueras, diversos militants que els havien fet arribar el seu suport s'hi van dirigir per demanar opinió entorn a la candidatura de Ridao. Segons aquestes fonts, la candidatura va decidir enviar un correu a tots els militants que s'hi havien dirigit i als que els havien avalat per fer-los saber que la seva recomanació passava per no avalar a cap precandidat fins que es tanquessin les converses per intentar una llista única. En la carta, que ha avançat e-notícies, Junqueras i Rovira “preguen” que no s'avalin candidats fins que “el diàleg finalitzi”. “Una recollida d'avals precipitada i al marge del procés de diàleg encetat només pot perjudicar les possibilitats d'èxit en aquestes eleccions”, diu el correu.

Les mateixes fonts han assegurat que Junqueras vol integrar Ridao a la llista, malgrat que al seu entorn hi ha discrepàncies sobre el paper que ha de tenir. No és la interpretació que fa l'entorn de Ridao, que ho veu una clara maniobra per barrar el pas a l'actual secretari general. De fet, el correu electrònic no ha agradat a integrants de la nova executiva d'ERC, perquè consideren que aixeca unes suspicàcies innecessàries. Militants de la formació que havien avalat Junqueras han mostrat el seu malestar amb la recomanació que ara han rebut.

stats