MODEL DE FAMÍLIA
Política 13/05/2016

Junqueras respecta el model de Gabriel però prefereix la família "nuclear tradicional de tota la vida"

El líder d'ERC afirma que la proposta de la diputada de la CUP és similar al "que ha passat en països occidentals, com Israel, durant moltes dècades"

Europa Press
1 min
La CUP prepara el terreny per desmarcar-se dels pressupostos

BarcelonaEl vicepresident de la Generalitat i president d'ERC, Oriol Junqueras, ha contestat aquest divendres a la diputada de la CUP Anna Gabriel que ell prefereix "el model nuclear tradicional de tota la vida" per formar una família amb fills. "En aquest sentit, sóc molt conservador i tradicionalista, amb totes les connotacions que es vulguin donar a l'expressió, que en són moltes", ha assenyalat el líder dels republicans, en una entrevista en RAC1.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, Junqueras respon així a Gabriel, que va dir que personalment li satisfaria la idea de "formar part d'un grup de persones que decidissin tenir fills i filles en comú, en col·lectiu". El conseller ha expressat el seu "respecte per tots els models familiars que hi hagi en el món, que en són molts: monoparentals, biparentals, nuclears tradicionals, nuclears no tradicionals...", ja que, segons ha defensat, en tots hi ha virtuts.

Així mateix, el vicepresident català assegura que el que va plantejar Gabriel "no és un model tan allunyat del que ha passat en països occidentals, com Israel, durant moltes dècades", i ho ha comparat amb els quibuts, les comunes agrícoles típiques d'aquest país.

stats