Política 04/10/2017

Junqueras es reuneix amb l'arquebisbat perquè faci de mediador entre la Generalitat i l'Estat

Segons TV3, l'objectiu és que Omella i l'abat de Montserrat facin de pont per buscar un acord

Europa Press
1 min
Omella va comparèixer ahir a Logronyo i va lloar el caràcter “acollidor” dels catalans.

BarcelonaEl Govern treballa per aconseguir que l'arquebisbat de Barcelona, que encapçala Joan Josep Omella, i l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, facin de mediadors entre Catalunya i l'Estat, segons ha avançat TV3. L'objectiu és trobar una sortida acordada, i una de les vies que s'està explorant és que aquests dos representants eclesiàstics facin de pont entre els dos governs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, s'ha reunit amb l'arquebisbat aquest dimecres al matí. Fonts de l'arquebisbat ni confirmen ni desmenteixen aquestes informacions a l'ARA, però sí que recorden que la Conferència Episcopal Tarraconense, que reuneix els bisbes de Catalunya, va publicar un comunicat el 20 de setembre en què explicava que l'Església s'oferia per ser "ferment de justícia, fraternitat i comunió".

La recerca de mediadors no hauria d'estranyar, perquè el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va afirmar dilluns, després de l'1-O, que el moment polític "demana mediació". Aquesta mediació, per tant, podria arribar per part d'Omella, que va qualificar de "deplorable" la situació de violència a Catalunya i va demanar "diàleg i pregària" després dels fets ocorreguts en els col·legis electorals. Segons va dir, cal trobar una sortida "pacífica i democràtica" a la situació.

També podrien acabar intervenint-hi mediadors internacionals, als quals va fer referència Puigdemont. A més, aquest dimecres ha transcendit que el lehendakari, Íñigo Urkullu, es va posar ahir a disposició del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, per propiciar "una mediació europea".

A banda d'aquests contactes del Govern català, diversos mitjans han explicat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha mantingut contactes amb els cardenals de Barcelona i de Madrid.

stats