COP JUDICIAL AL CATALÀ
Política 05/09/2011

Junqueras insta la societat a estar a l'alçada davant “l'ofensiva política” contra Catalunya

Considera que la rectificació del TSJC advertint que la sentència del Suprem sí que afecta al model d'immersió és la mostra de la “gravetat del moment”

M.colomer
2 min

BarcelonaNo ha estat una rectificació gratuïta, sinó intencionada i mostra de la “gravetat del moment”. Així ho creu el futur líder d'ERC, Oriol Junqueras, que considera que el fet que el mateix TSJC hagi rectificat el seu president, evidencia que al darrere hi ha una “ofensiva política en tots els àmbits en contra del país”. Per això, considera que la societat ha d'estar “a l'alçada de la responsabilitat que li pertoca” i donar una “resposta que sigui simultàniament política i social.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El tripartit de Brussel·les

Junqueras ha fet aquestes declaracions després de presentar a Barcelona el llibre 'Converses amb Oriol Junqueras', del peroidista Bernat Ferrer. Al també eurodiputat Junqueras l'han acompanyat en aquesta presentació els seus companys de CiU i ICV a l'Eurocambra Ramon Tremosa i Raül Romeva respectivament. Romeva ha elogiat l'alt nivell de compromís de Junqueras i la seva “honradesa”. “En temes de país, hem d'anar junts, perquè el problema és massa gros com perquè se'n surti un de sol”, ha clamat. Amb altres paràmetres, Tremosa s'ha sumat al discurs de suma en els grans temes de país, i ha tornat a posicionar-se a favor d'una gran entesa de CiU, ERC i ICV -el tripartit de Brussel·les- també al Parlament per preservar els fonaments nacionals i avançar cap a la plena sobirania. “Tenim un líder de futur de l'esquerra catalana”, ha considerat Tremosa, que ha fet una crida perquè les esquerres del país “no siguin dogmàtiques, siguin flexibles i responsables”.

En la seva intervenció, Junqueras ha tornat a apel·lar als grans valors republicans, àmpliament compartits per la societat catalana, per “obrir els camins” per transitar cap a la majoria social partidària de l'emancipació nacional. “Tenim la responsabilitat de construir els ponts necessaris que facin possible la victòria”, ha clamat.

stats