Política 16/06/2015

Junqueras s'atribueix el mèrit d'haver acostat CiU a la "sensibilitat social" i Colau a l'independentisme

El president d'ERC afirma a 8TV que el seu futur polític "és irrellevant" comparat amb el fet de guanyar la independència i es mostra disposat a "deixar de guanyar" diputats si els partits independentistes sumen majoria

Ara
2 min
Oriol Junqueras, en l'entrevista del 8tv / ARA

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que ERC ha aconseguit acostar CiU a la "sensibilitat social" i altres formacions –sense citar-ne cap explícitament– a l'independentisme, en una referència a la coalició Barcelona en Comú, que lidera Ada Colau. "ERC els estira a tots, i ara ens trobem al mig de l'escenari", ha dit Junqueras en una entrevista a 8TV. El líder dels republicans ha explicat que el seu objectiu és "cosir i recosir el país", de manera que intenta "aglutinar" fins i tot els de l'extrema esquerra i el centredreta tradicional, que han tingut una "actitud de poc apreci entre ells". De fet, les ponències del congrés d'ERC, a les quals va tenir accés l'ARA, ja reivindiquen el partit com una ròtula entre les dues "sensibilitats rupturistes", la nacional i la social.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb aquest objectiu al cap, Junqueras ha insistit en múltiples ocasions que el més important de cara al 27-S és que "el sumatori dels partits independentistes sigui tan gran com sigui possible". "L'important no és el resultat concret de cap dirigent ni cap partit", ha afirmat Junqueras. Així, el president d'ERC ha tret importància a si ERC "deixa de guanyar un, o dos, o tres o set o vuit" diputats si la suma total dels partits independentistes –ha citat CDC, la CUP, ERC i partits que van negociar el full de ruta, com MES o EUiA– suma majoria. Si aquesta suma es produís, l'objectiu següent seria "implicar" els partits que "no es vulguin despenjar del procés constituent", com ICV-EUiA o Podem, a qui no ha citat directament.

En aquesta línia, ha ressaltat que el seu futur polític "és irrellevant". "El meu futur polític no és gens rellevant comparat amb el futur del país, perquè l'important no és quants diputats fa cada partit en concret, sinó que la suma dels partits independentistes sigui la més gran possible", ha repetit diverses vegades. Aquestes declaracions arriben just l'endemà que el president de la Generalitat, Artur Mas, anunciés que faria un pas enrere si la seva llista no és la més votada el 27-S.

stats