Junqueras: "D'urnes n'hi haurà i farem el que estigui al nostre abast perquè siguin plenes de vots"

El vicepresident del govern i conseller d'Economia assegura a Catalunya Ràdio que aprovaran les "iniciatives parlamentàries amb normalitat" per arribar a l'1-O

El vicepresident del govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dilluns a Catalunya Ràdio que s'aprovaran les iniciatives parlamentàries relatives al procés sobiranista de la mateixa manera que "s'aprova qualsevol iniciativa legal", i ha assegurat que "d'urnes n'hi haurà" i que el govern treballarà "perquè siguin plenes de vots". 

"Hi ha qui ens vol situar constantment en l'excepcionalitat, fora de la norma", ha insistit Junqueras, però "nosaltres fem les coses amb la màxima normalitat possible". Per tant, segons el vicepresident, "qui es col·loca en una situació excepcional és aquell que prohibeix a Catalunya allò que permet a tots els altres llocs". 

Junqueras ha recalcat el "deure" de "defensar la democràcia amb tots els drets que tinguem al nostre abast", per a la qual cosa no descarta mesures de pressió com una vaga general. En aquest sentit, el vicepresident ha assegurat que "és feina de Mariano Rajoy aclarir els interrogatoris de la Guàrdia Civil a treballadors del govern", i ha insistit que "haurien d'explicar per què hi ha funcionaris interrogant suposadament per ordre judicial quan el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ho nega". "Tenim tot el dret i tota l'obligació d'explicar això", ha destacat: "De guerra bruta n'hi ha hagut molta des de fa molt de temps. Ara també, i com més ho expliquem més difícil els ho posarem". 

El creixement de l'economia, clau per al Procés

Per al també conseller d'Economia, és important que "l'economia creixi i generar ocupació", i s'ha mostrat optimista amb l'estat de salut dels comptes catalans. "Si el govern espanyol ha de posar l'instrument del FLA per fer pressió, nosaltres diem que ens tornin les factures, que les pagarem nosaltres", ha dit. Segons Junqueras, "encara que s'acabi tallant el FLA tothom continuarà treballant igual".