Política 04/09/2017

Junqueras: "Estem preparats per recaptar impostos massius"

El vicepresident de la Generalitat presentarà aquest dilluns, juntament amb Carles Puigdemont, l'Agència Tributària de Catalunya

Ara
1 min
Oriol Junqueras, durant la conferència 'Crida a un nou país: la República Catalana' / PERE VIRGILI

BarcelonaEl vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dilluns a TV3 que l'Agència Tributària de Catalunya, que avui s'obre al públic, "està preparada per recaptar impostos massius". Segons Junqueras, el govern ha detectat "400 milions d'euros de frau en dos anys", la qual cosa és una prova que es tenen "totes les eines" per tenir el control sobre tots els impostos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el vicepresident, "fins ara el control del govern sobre els impostos era molt reduït", però amb la nova Hisenda catalana, que "avui apuja la persiana", "tenim eines per lluitar encara més contra el frau fiscal".

Així, els ciutadans hauran de triar entre pagar a la Hisenda espanyola o a la catalana. Aquesta última, a més, inclou una cobertura per als contribuents que puguin afrontar sancions per haver-la trit en comptes de la de l'Estat: "Lamentablement a Espanya hi ha inseguretat jurídica sempre", ha dit Junqueras, que considera "normal que hi hagi inquietud sobre el futur perquè el govern espanyol actua de forma molt poc responsable".

Per altra banda, Junqueras no ha assegurat amb quin percentatge de vots pel 'sí' en el referèndum es podria declarar la independència: "El que és rellevant és que les urnes estiguin plenes", ha assegurat.

"Les urnes hi seran", ha dit. "Les administracions públiques complim amb les nostres obligacions", ha reblat. El vicepresident ha assegurat que l'1 d'octubre la jornada serà "de normalitat, amb la diferència que l'Estat intentarà impedir-ho".

Junqueras ha assegurat que espera, a més, que tots els consellers i el president signin el decret de convocatòria: "Els governs sempre actuen de forma comuna i solidària".

stats