Política 02/09/2018

Junqueras critica els independentistes que "insulten" els que, tot i no voler la república, defensen la solució política

En un article a 'El Periódico' crida a teixir ponts amb els contraris a la repressió

Ara
2 min
El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, el dia 2 de novembre abans d’entrar a declarar a l’Audiència Nacional.

BarcelonaL'exvicepresident del Govern i líder d'ERC, Oriol Junqueras, critica aquest diumenge en un article a 'El Periódico' els sectors de l'independentisme que "insulten" l'entorn dels comuns. Des de la presó de Lledoners reivindica que només establint ponts amb persones partidàries del dret a decidir (que de moment no comparteixen l'horitzó de la separació d'Espanya) i contràries a la repressió l'independentisme aconseguirà eixamplar la seva base social.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Quan el meu equip em comenta insults que aquestes persones reben crònicament per part d'alguns independentistes, simplement no me'n sé avenir", assegura Junqueras, que afegeix que el que busca Ciutadans és precisament buscar la "tensió" entre aquests sectors a través dels símbols.

En aquest sentit, Junqueras afirma: "Vull dir, i dir-ho ben alt, que soc amic de Joan Herrera. De Justo Molinero o d'Eugenia Parejo. De Jaume Asens. I de Gemma Ubasart. I de Jordi Évole. I m'agradaria que Joan Manuel Serrat o Elisenda Alamany arribessin a comptar-me entre els seus amics, algun dia. (...) Jo també discrepo de moltes de les seves posicions polítiques; profundament, de vegades. Però quan aquestes persones critiquen la repressió contra el republicanisme, quan demanen una solució política al conflicte entre els governs català i espanyol, no puc veure-hi més que amics."

També fa una crida a l'empatia: "En aquests temps turbulents fa falta que tots fem un esforç per veure la bondat i la part de raó de l'altre". I afegeix que en els pròxims mesos, en què els líders independentistes empresonats hauran d'afrontar el judici de l'1-O, s'ha d'evitar l'"odi" que volen provocar els que pretenen "apuntalar el règim del 78".

"Els que volen apuntalar el règim del 78 al preu que sigui intentaran convertir l'ocasió en una explosió d'odi irracional. La nostra tasca és impedir-ho. Convertir els mesos que vindran en una demostració de dignitat serena. En una proclama que digui que ens enfrontarem a l'odi, però que no odiarem", acaba.

stats