Política 03/05/2019

La Junta d’Andalusia facilita a Vox les dades dels metges, els psicòlegs i els treballadors que treballen contra la violència de gènere

El partit d'extrema dreta denuncia que "el 50% no estan col·legiats" i això implica que "no estan qualificats"

Acn
1 min
El president de Vox, Santiago Abascal

MadridLa Junta d’Andalusia ha facilitat finalment a Vox les dades professionals dels metges, els psicòlegs i els treballadors socials que formen part dels programes contra la violència de gènere, segons ha confirmat aquest dijous el portaveu de Vox al Parlament andalús, Francisco Serrano, en una entrevista a Siete TV.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Serrano, un cop obtingut el llistat Vox demana ara "una ampliació" de les dades. "Hem descobert que el 50% no estan col·legiats", ha dit Serrano, que ha afirmat que "no es tracta de fer llistes negres", sinó d’aixecar casos d’"endollisme" i la prestació d'un servei "sense control". "Volem saber quins professionals fan un servei públic tan important fins i tot pel bé de les dones maltractades", ha dit. "Com podem deixar en mans no professionals informes que van als jutjats?", ha preguntat.

A finals de febrer Serrano va demanar al govern andalús els noms i els cognoms de tots els treballadors de les unitats de violència de gènere entre els anys 2012 i 2019, així com els de tots els "equips psicosocials dels jutjats de família i equips de menors de les vuit províncies d'Andalusia entre els anys 2012 i 2019". Finalment, Serrano només ha demanat dades professionals, i no dades personals com els noms i cognoms.

stats