Política 07/10/2019

La Junta Electoral dona 48 hores a l'Ajuntament de Girona perquè despengi la pancarta de suport als presos

Una dotzena més de consistoris gironins també han rebut el requeriment

Ara
2 min
Pancarta de suport als presos polítics que llueix la façana de l'Ajuntament de Girona

BarcelonaLa Junta Electoral de Zona (JEZ) ha donat 48 hores a l'Ajuntament de Girona perquè despengi la pancarta de suport als presos independentistes de la façana del consistori. El requeriment arriba en resposta a les denúncies que s'han presentat que reclamen que es garanteixi la neutralitat davant les eleccions generals del 10-N. Entre aquestes denúncies, destaca la que va interposar Ciutadans, que ja ha portat davant la JEZ més d'una vintena d'ajuntaments de la demarcació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la notificació que la Junta Electoral ha enviat a l'Ajuntament de Girona li demana que, a més de la pancarta, també es retirin la resta de símbols que pugui haver-hi a la façana i a les dependències municipals. L'equip de govern de JxCat analitzarà durant les pròximes hores quina resposta dona a la JEZ. De moment, però, fonts municipals avancen que aquest dilluns la pancarta de suport als presos no es traurà.

A part de la capital, una dotzena més de localitats de la província de Girona han rebut la notificació que les obliga a treure tots els símbols independentistes de les façanes dels consistoris. Entre aquests consistoris hi ha Anglès, Blanes, la Cellera de Ter, Brunyola, Santa Coloma de Farners, Riudarenes, Vidreres, Amer, Sarrià, Sant Julià de Ramis o Salt.

Figueres i Olot acaten la Junta Electoral

Altres ciutats gironines van rebre abans el requeriment de la JEZ i ja han retirat els símbols independentistes de la façana del consistori. Així doncs, l'Ajuntament de Figueres va treure divendres la pancarta que tenia penjada a la façana en suport dels polítics empresonats després de rebre la notificació de la JEZ i Olot ha fet el mateix aquest cap de setmana. L'Assemblea Artistes de la Garrotxa també ha traslladat el mural dedicat a l'1-O que hi havia en una paret del consistori.

stats