POLÍTICA
Política 13/04/2011

La Junta Electoral toca el crostó a Hereu per no cedir els locals municipals pel 10-A

"O bé desconeixien les normes electorals o bé les coneixien massa bé i han jugat amb elles", diu el portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch

Redacció
2 min

BarcelonaLa Junta Electoral ha donat finalment la raó a Barcelona Decideix sobre la cessió dels locals municipals per la consulta del 10-A. L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va negar els equipaments adduint que havia arrencat el període electoral. La Junta deixa clar que, tot i que hagi començat el procés, la campanya electoral no és fins quinze dies abans del 22-M, i per tant el consistori pot fer el que vulgui amb els equipaments municipals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ignorància o malícia"; així ha qualificat el portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, l'actitud de Jordi Hereu i el seu equip en els darrers mesos. "O bé desconeixien les normes electorals o bé les coneixien massa bé i han jugat amb elles. Ara la Junta Electoral ens dóna la raó". Així s'ha referit Bosch als pretextos legals de l'Ajuntament per negar qualsevol accés als equipaments públics a la plataforma Barcelona Decideix.

L'Ajuntament de Barcelona havia negat la cessió de locals per a la celebració de la consulta del 10 d'abril. L'argument era que l'autoritat competent per autoritzar aquestes cessions era la Junta Electoral, fet que l'endemà de la consulta, dilluns 11 d'abril, aquesta mateixa Junta Electoral, concretament la de Zona de Barcelona, va desmentir.

Segons diu Barcelona Decideix en un comunicat, "amb aquesta decisió, l'equip de Jordi Hereu queda al descobert com a únic responsable de les traves que es van posar a la consulta". "Hereu i la seva gent sabien que la Junta Electoral es constituiria molt poc abans, i que no decidiria res fins passat el 10-A, i sembla que per això ho van fer; per usar un pretext que no podia ser desmuntat fins després de la consulta", afegeix el portaveu Alfred Bosch en el mateix comunicat.

Continua la nota de premsa de Barcelona Decideix: "Els experts legals de l'Ajuntament van fomentar la confusió entre política i eleccions; van al·legar que la Junta Electoral, un cop convocades les municipals, havia de supervisar activitats amb idees polítiques al darrere. La mateixa Junta s'ha encarregat de desmentir-ho, inhibint-se del tema perquè la consulta no té cap connexió amb el procés electoral del 22 de maig. El mal ja està fet per a la consulta, ja que els equipaments públics no van poder ser utilitzats (escoles, centres cívics, biblioteques, banderoles de carrer). Però Barcelona Decideix reivindica les seves raons".

stats