Política 22/05/2015

La Junta Electoral de Madrid prohibeix una concentració del 15-M a la jornada de reflexió

La delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, impulsa la decisió en considerar que la protesta és contrària a la legislació. Afirma que el "repte constant a l'Estat" que representa el moviment dels indignats no és bo per a la democràcia

Europa Press
2 min
Els 'indignats' del 15-M omplen la Puerta del Sol de Madrid / EFE

MadridLa Junta Electoral Provincial de Madrid ha determinat que la concentració convocada pel moviment 15-M per aquest dissabte, 23 de maig, jornada de reflexió per a les municipals i autonòmiques de diumenge, "és contrària a la legislació electoral i en conseqüència no podrà celebrar-se".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha anunciat la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, en una entrevista a Onda Cero. La delegada ha avançat que els cossos i forces de seguretat de l'Estat "hauran de fer complir la llei" i que la seva actuació serà "adequada", "oportuna" i "proporcional al que es produeixi", perquè "no estan per crear problemes, estan per resoldre problemes ".

A més, ha assegurat que la delegació del govern espanyol no tenia comunicació oficial del moviment 15-M de la seva intenció de concentrar a la Puerta del Sol des de la pròxima mitjanit, però que, en tenir coneixement de la convocatòria a través dels mitjans, va consultar aquest dijous a la Junta Electoral Provincial, i aquesta es va pronunciar dijous a la tarda.

Segons ha dit, ara el primer és comunicar la decisió de la Junta Electoral als organitzadors de la convocatòria i, si aquests decideixen manifestar-malgrat tot, els cossos i forces de seguretat de l'Estat aniran informant als assistents de la prohibició, "i s'ha d'assegurar que aquesta concentració no es produeixi". Dancausa ha recalcat que hi ha conseqüències de "desobeir una norma que s'ha d'acatar".

"Del 15-M ha sorgit Podem"

La delegada del Govern considera que el 15M "podia haver triat qualsevol altre dia" per manifestar-se, com ho va fer en el seu aniversari del dia 15, i que "aquest repte constant a l'Estat" no és bo per a la democràcia.

Així, tot i que ha admès que la jornada de reflexió "probablement caldria suprimir" perquè la situació ha canviat molt amb Internet, ha destacat que, mentre estigui en la llei, la llei s'ha de complir. "Tant el moviment 15-M com tots nosaltres, hem de fer el que diu la llei", ha remarcat.

En tot cas, ha demanat a tothom que "estigui tranquil", ha afirmat que "del 15-M ha sorgit un partit, Podem" i ha dit que "no cal forçar cap qüestió" sinó "anar a votar amb tranquil·litat" i "que tot funcioni bé".

stats