Política 23/03/2019

La Junta Electoral de Barcelona ordena a Betevé retirar de la seva web l'etiqueta 'judici presos polítics'

La televisió municipal ha assegurat que eliminarà l'eina de cerca

Europa Press
1 min
La seu de Betevé

BarcelonaLa Junta Electoral de Barcelona ha ordenat a Betevé que elimini de les seves emissions a través de "pàgina web o altres emissions, l'etiqueta vermella amb el lema 'judici presos polítics'" arran d'una denúncia presentada pel líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un acord al qual ha tingut accés Europa Press, la Junta Electoral de Barcelona recorda que la Junta Electoral Central ja ha assenyalat, a propòsit dels llaços grocs i les pancartes amb l'expressió "Llibertat presos polítics", que es tracta d'elements partidistes. En aquest sentit indica que, tot i tractar-se d'una eina de cerca, l'etiqueta de la web de Betevé 'judici presos polítics' vulnera la neutralitat.

Fonts de Betevé han indicat a Europa Press que la Junta els ha demanat eliminar l'etiqueta, que era una eina de caràcter tècnic per facilitar que la seva audiència trobés les notícies a internet. La televisió municipal ha assegurat que a instància d'aquest organisme retiraran l'etiqueta. Des de la cadena han mostrat la seva tranquil·litat per la seva feina periodística, que "sempre" fan des de la neutralitat, un fet que creuen que la Junta Electoral de Barcelona ha reconegut implícitament.

Per la seva banda, Alberto Fernández Díaz ha recordat en declaracions a Europa Press que és la tercera vegada que la Junta Electoral li dona la raó i ha defensat que la televisió municipal és de tots els barcelonins i, com a tal, "ha de ser neutral".

stats