Política 03/10/2019

La Junta Electoral prohibeix la consulta entre monarquia i república que havia de celebrar Sabadell

L'alcaldessa acata la decisió, però la plataforma que ha impulsat la iniciativa no es resigna

Ara
1 min
La Junta Electoral prohibeix el referèndum entre monarquia i república que havia de celebrar Sabadell

BarcelonaTot estava previst perquè el 6 d'octubre Sabadell celebrés una consulta per decidir si hi ha més veïns que s'identifiquen amb la monarquia o bé si n'hi ha més que prefereixen un sistema republicà. La Junta Electoral de Zona, però, ha acabat prohibint la consulta, tot i que havia rebut el suport del ple municipal. Així, a tres dies de la votació, les opcions que se celebri tal com estava prevista són mínimes. L'alcaldessa, Marta Farrés, ja ha dit que acata la decisió de la Junta -que argumenta que no es pot fer en període electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons informa Ràdio Sabadell, però, la coordinadora que va impulsar la iniciativa no es dona per vençuda. D'una banda, recorrerà la decisió de la Junta Electoral i, de l'altra, ha assegurat que tirarà endavant igualment la votació. "No necessitem les taules ni les cadires de l'Ajuntament", ha explicat als micròfons de la ràdio local el president de Sabadell per la República, Joan Balart.

Segons la coordinadora, la llunyania respecte a la data de les eleccions -falta més d'un mes per al 10-N- no hauria d'impedir que es pogués fer la consulta tal com estava plantejada inicialment. L'Ajuntament havia de facilitar 30 punts de votació.

stats