La Junta Electoral insta Junts pel Sí a no fer publicitat electoral abans de l'inici de la campanya

El PSC va presentar un recurs de denúncia

La Junta Electoral Provincial ha estimat el recurs presentat pel PSC contra Junts pel Sí i ha instat la candidatura independentista a no fer publicitat electoral abans de l'inici de la campanya de les eleccions del 27-S.

" Que s'abstingui de contractar mitjans de comunicació de titularitat privada per inserir propaganda o publicitat electoral abans de l'inici de la campanya electoral", recull la resolució de la Junta.

La resolució declara que la inserció de publicitat que la candidatura ha publicat en una edició impresa d'agost d''El Periódico' és "contrària" a l'article 53 de la llei orgànica de règim electoral general (Loreg).

Per a la Junta Electoral Provincial, el missatge de l'anunci no es limita a presentar el candidat de la candidatura o anunciar la festa de presentació de la llista, sinó que "inequívocament va dirigit a captar sufragis en un sentit determinat, a influir en l'elector perquè emeti el vot en un sentit determinat".

Així, consideren que la publicació no encaixa en el concepte d'"activitat ordinària" dels partits, coalicions o federacions a l'exercici de les seves funcions constitucionalment reconegudes. En les al·legacions que Junts pel Sí havia presentat, consideraven que la limitació de l'article 53 de la Loreg no afecta la inserció d'anuncis que tenen un objectiu "ben diferent de la realització de propaganda electoral, com és anunciar la festa de presentació de la llista, i apuntar gent per participar en aquests actes lúdics".

Segons la candidatura, a l'anunci no hi ha una petició expressa o directa de vot, per la qual cosa no consideren que sigui propaganda electoral, tot i que va decidir suspendre de manera cautelar la inserció de nous anuncis en premsa i ràdio a l'espera del pronunciament de la Junta Electoral. Des de la Junta Electoral, també es demana a 'El Periódico', com a mitjà de premsa escrita de titularitat privada, que no publiqui propaganda electoral abans que comenci la campanya de les eleccions catalanes.