Política 05/12/2016

Junts pel Sí i la CUP s'uneixen per defensar Carme Forcadell al Parlament

Els dos grups presenten una proposta de resolució que insta tots els òrgans de la cambra a defensar la llibertat d'expressió davant de "la criminalització de l'activitat parlamentària"

Ara
1 min
Carme Forcadell el dia que va prendre possessió del càrrec de presidenta del Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaJunts pel Sí i la CUP han entrat per "petició d'urgència extraordinària" al registre del Parlament una proposta de resolució en defensa "de la llibertat d'expressió i el dret d'iniciativa dels diputats del Parlament de Catalunya", i del "compromís de preservar-los a través de tots els seus òrgans rectors". La petició ha entrat amb la petició expressa de què aquest tema sigui debatut al proper ple del Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La iniciativa pretén defensar que els diputats i els grups parlamentaris han de poder discutir i proposar a la cambra el que creguin convenient i també assenyala que "la criminalització de l'activitat parlamentaria suposa un greu risc per la democràcia". A més, la proposta destaca que l'ordenament jurídic "no permet atribuir a la presidència del Parlament l'obligació de coartar o impedir als diputats la lliure manifestació de les seves opinions o de l'emissió del seu vot".

Aquest text arriba motivat per la querella contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, a instàncies de la Fiscalia General de l'Estat, després d'haver permès la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del Procés Constituent al ple que es va celebrar el passat 27 de juliol de 2016. Sobre la querella contra Forcadell, el text assegura que la imputació a la presidenta del Parlament "per qualsevol actuació parlamentària vulnera de manera flagrant la inviolabilitat parlamentària".

stats