Política 14/09/2015

Junts pel Sí promet als empresaris "minimitzar els riscos" de la transició a la independència

La candidatura promou un manifest d'empresaris a favor de la independència camí del 27-S

Oriol March
1 min
Artur Mas arriba a l'acte organitzat per Junts pel Sí amb empresaris / FRANCESC MELCION

BarcelonaOriol Amat, catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i número set per Barcelona de Junts pel Sí, ha acusat aquest dilluns el govern espanyol de fer una legislació que fa que Catalunya no pugui ser un país "business friendly", terme encunyat per Artur Mas en el debat d'investidura de l'any 2010. "Si el 27-S no guanyem, arribarà el càstig", ha defensat Amat en una conferència davant d'uns 300 empresaris posicionats a favor del sí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, Junts pel Sí, la coalició sobiranista formada per CDC i ERC de cara a les eleccions del dia 27 d'aquest mes, promou des de la seva pàgina web un manifest per tal que els empresaris a favor del procés s'hi adhereixin. "Minimitzarem els riscos", ha apuntat Amat davant dels representants empresarials. "No aixecarem cap peu fins que l'altre no estigui ben posat", ha apuntat el catedràtic.

"Si seguim amb l'statu quo actual, tenim una certesa molt important. El dèficit fiscal de 16.000 milions d'euros. Borrell parlava de 3.000 milions, però les últimes donaven 8.000 milions, segons el ministeri d'Hisenda. Paguem 19,4% dels impostos que recapta l'Estat. El que ens torna en despesa és el 10%, però quan mires la liquidació arriba el 80% del que has pressupostat", ha assenyalat Amat.

stats