Publicitat
Publicitat

El jutge decreta presó per un dels 14 detinguts per suposada malversació de fons al govern valencià

Les declaracions dels detinguts per aquesta trama relacionada amb projectes de cooperació es van iniciar divendres passat al matí i han finalitzat aquest diumenge al matí

La titular del Jutjat d'Instrucció número 21 de València ha finalitzat aquest matí les declaracions dels 14 detinguts pel suposat frau en ajuts a la cooperació i ha acordat la presó provisional, comunicada i sense fiança per un. Fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) han informat que la jutge ha acabat poc abans de les vuit del matí les set declaracions pendents i per a sis d'ells ha decretat la llibertat provisional amb compareixença periòdica davant el Jutjat i retirada del passaport.

Les declaracions dels 14 detinguts per una suposada trama de malversació de fons de la Generalitat destinats a projectes de cooperació es van iniciar divendres passat al matí i han finalitzat en el matí d'avui. La jutge ha decretat presó provisional per un d'ells i llibertat provisional per als altres 13, amb mesures cautelars de retirada de passaport, prohibició de sortida del país i presentació periòdica en els jutjats, segons les fonts, que han indicat que tots segueixen imputats.

El PSPV va denunciar davant la fiscalia a l'octubre de 2010 l'adjudicació d'uns projectes a la Fundació Cyes (no confondre amb la constructora del mateix nom) per prop de 2 milions d'euros per construir pous d'aigua a Nicaragua i per a un programa d'alimentació.

Els detinguts formen part d'una operació policial practicada dijous passat a València per ordre del Jutjat, que porta investigant aquest cas des del passat any, arran d'una denúncia de la coalició parlamentària Compromís.

Aquest grup va revelar un suposat tracte de favor de la Conselleria de Solidaritat a la Fundació Hemisferi per a la concessió de subvencions, organització que al seu torn hauria desenvolupat una "trama" per "desviar" fons públics, segons fonts jurídiques. Segons fonts de la investigació, entre unes concessions i altres la suma de fons públics per a cooperació desviats per altres fins podria ascendir a uns 9 milions d'euros

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT