IRREGULARITATS EN L'ADMINISTRACIÓ
Política 30/05/2012

El jutge imputa per suposada corrupció urbanística l'alcalde de Múrcia, del PP

L'advocat de la defensa critica que no s'hagin imputat tots els regidors que van votar favorablement el pla urbanístic investigat

Agències
1 min

MúrciaEl jutjat d'instrucció número 8 de Múrcia ha imputat l'alcalde de la ciutat, el popular Miguel Ángel Cámara, per un suposat cas de corrupció urbanística en el desenvolupament de la zona nord de la ciutat. Segons ha informat l'advocat defensor de l'alcalde, José María Caballero, ja li ha estat notificada formalment la imputació dictada pel jutge David Castillejos, de manera que ja prepara el "recurs oportú".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El lletrat ha mostrat la seva "sorpresa" pel fet que només s'imputi Cámara, "quan es tracta d'una decisió col·legiada de la corporació municipal, per la qual cosa haurien de ser cridats a declarar també tots els altres regidors que van aprovar els convenis, excepte, si escau, els que s'hi van oposar o es van abstenir".

Dret a mentir

La imputació de Cámara s'ha acordat a instàncies del fiscal, que considera necessària la seva declaració com a signant dels convenis urbanístics investigats. Fonts judicials han indicat que la imputació no suposa necessàriament atribuir-li la comissió d'un delicte, sinó oferir-li la possibilitat d'acudir assistit d'advocat i, fins i tot, de poder mentir en defensa, cosa contrària als testimonis que sí que tenen l'obligació de no faltar a la veritat en les seves declaracions perquè, en cas contrari, podrien ser denunciats per fals testimoni.

stats