Política 30/09/2019

JxCat, ERC, la CUP, l'ANC i Òmnium presentaran aquest dimarts "el marc de les mobilitzacions" per la sentència

Ho faran a través d'un acte a Barcelona coincidint amb el segon aniversari de l'1-O

Ara
2 min
Vista aèria de plaça Espanya, plena de gom a gom, durant la manifestació de la Diada 2019

BarcelonaDesprés de mesos de contactes i negociacions, JxCat, ERC, la CUP, l'ANC i Òmnium Cultural presentaran aquest dimarts el "marc unitari de les mobilitzacions a les portes de la sentència del Tribunal Suprem". Segons han exposat en un comunicat, han escollit aquesta data perquè coincideix amb el segon aniversari del referèndum de l'1-O. L'escenari triat per explicar-se serà els Jardins de la Sedeta de Barcelona i asseguren que hi assistirà "una important representació d'entitats i actors de la societat civil catalana". Fonts coneixedores dels contactes expliquen que a l'acte "no hi haurà grans anuncis", però sí que es podrà visualitzar que "comencen a donar fruits tants dies de reunions" entre partits i entitats.

Col·lapsar la xarxa viària

Aquest dilluns l'ANC ha començat ha donar algunes pistes de com pretén reaccionar al veredicte del Tribunal Suprem. El secretari nacional de l'entitat David Fernàndez ha explicat que preparen tres marxes ciutadanes de llarg recorregut que sortiran des de diferents punts del territori i que confluiran a Barcelona. Segons ha explicat en una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, les marxes duraran tres dies i recorreran un centenar de quilòmetres.

El primer dia, que no ha concretat quin serà, es farà una marxa ciutadana de 40 quilòmetres; el segon, una altra de 40 quilòmetres, i el tercer dia la marxa serà de 20 quilòmetres. La idea és que cada mig dia es puguin fer 20 quilòmetres de protesta. La intenció d'aquestes accions, segons Fernàndez, és col·lapsar la xarxa viària de Catalunya.

A banda de les marxes, l’ANC també ha anunciat la convocatòria d'una gran manifestació unitària. L'entitat també prepara altres accions, de les quals Fernàndez ha dit que encara no es poden explicar els detalls. ”A partir d'aquí ja ho veurem”, ha explicat.

Des de fa mesos el sobiranisme busca, fins ara infructuosament, donar una resposta unitària a la sentència. Diverses fonts consultades per l'ARA admeten que encara no hi ha acord, però asseguren que s'han posat les bases per teixir una reacció al veredicte del Suprem a quatre nivells: l'institucional, el de protesta, l'internacional i el jurídic.

stats