Política 28/05/2018

JxCat va enviar una carta al PNB lamentant la seva actitud en relació al conflicte entre Catalunya i Espanya

Es va enviar al gener arran d'unes declaracions en què es "menystenia" l'exili

Ara
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el lehendakari, Iñigo Urkullu

BarcelonaJxCat va traslladar al PNB, a principis de legislatura, el seu malestar en relació al conflicte polític entre Catalunya i Espanya. Segons ha avançat el diari basc 'Naiz' i ha confirmat l'ARA, el grup parlamentari va enviar una missiva firmada per tots els diputats als 'jetzales' lamentant la seva actitud arran d'unes declaracions en què "menystenien" l'exili i deien que des de fora no es podia governar. Fonts de la formació expliquen que se'ls va recordar que el País Basc va tenir "40 anys el seu govern a l'exili" i que pel fet de ser "dues nacions germanes s'haurien de respectar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per millorar la relació, en la missiva JxCat oferia al PNB una trobada al Parlament. Una visita, però, que encara no s'ha produït.

Segons el diari 'Naiz', la carta expressava el "malestar" i la "sorpresa" davant l'actitud dels nacionalistes bascos. "Nosaltres, diputats i diputades de Junts per Catalunya, us remetem aquesta carta per expressar-vos la nostra profunda sorpresa i malestar per les recurrents declaracions des de la vostra formació política i des de la pròpia lehendakaritza posant en dubte la legitimitat del Govern de la Generalitat de Catalunya, així com les decisions i estratègies previstes per continuar sent fidels al mandat reiterat en les urnes el passat 21 de desembre", deia.

stats