Política 24/07/2019

La retirada del llaç groc provoca la primera topada entre JxCat i el PSC a la Diputació

Els postconvergents presenten una moció per revertir la decisió de Marín

Ara / Agències
2 min
Façana de la Diputació sense el llaç groc

BarcelonaEl president del PDECat, David Bonvehí, ha anunciat aquest dimecres que el grup de JxCat a la Diputació de Barcelona ha presentat una moció per recuperar el llaç groc que penjava de la façana de l'edifici. La presidenta de l'ens supramunicipal, la socialista Núria Marín, que va accedir al càrrec gràcies al suport dels postconvergents, va retirar ahir el símbol en record dels presos polítics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Em consta que JxCat ha posat una moció a la Diputació, en què esperem tenir majoria, perquè aquest llaç, com és la nostra voluntat, torni a aparèixer a la façana", ha confirmat Bonvehí de la formació en declaracions a 'Els matins' de TV3.

"Si em correspon a mi aquesta decisió, la prendré", va remarcar Marín ahir en declaracions a l'agència Efe. Per justificar la seva voluntat, l'alcaldessa de l'Hospitalet del Llobregat va argumentar que al 'seu' ajuntament aquest símbol no hi és i que, per tant, si la Diputació "depèn de la seva presidència, lògicament tampoc no hi serà". I així ha estat: ahir al vespre, el llaç ja va quedar tapat per un tapís i aquest matí ja l'havien enretirat.

Retrets des d'ERC

En l'acord a què socialistes i postconvergents van arribar per conformar la presidència de l'ens provincial, en mans del PSC, es va acordar "deixar a part" aquelles qüestions relacionades amb el Procés. Una premissa que no s'ha mantingut ni tan sols el primer mes de govern.

"Hola JxCat, us ha caigut el llaç groc, el podeu tornar a posar, si us plau?" ha escrit el diputat provincial d'ERC a la Diputació de Barcelona, Rubèn Arenas, que, al seu torn, és regidor al consistori de Sant Adrià del Besòs. Però aquesta no ha estat l'única piulada dels republicans a Twitter en forma de retret, sinó que l'exvicepresident de l'ens supramunicipal, Dionís Guiteras (ERC) també hi ha dit la seva, titllant de 'broma' la moció que han anunciat els postconvergents. "Benvolgut David Bonvehí, bromes les justes si us plau".

Sigui com sigui, hores abans de la polèmica, Bonvehí s'ha refermat en la necessitat que la seva formació pactés amb el PSC a la Diputació per evitar la reedició d'una "coalició com al govern de Barcelona". Un executiu que està en mans dels comuns, encapçalats per l'alcaldessa Ada Colau, amb el suport dels socialistes de Jaume Collboni.

stats