Política 05/06/2018

JxCat col·loca Puigdemont, Sànchez, Turull i Rull en comissions al Parlament

La mesa tramita la delegació de vot dels quatre diputats per participar en aquests òrgans

Acn
2 min
El portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, indicant el sentit del vot del grup al costat d’Elsa Artadi durant el ple al Parlament de Catalunya, el 5 d’abril.

BarcelonaJxCat ha col·locat Carles Puigdemont, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull en comissions parlamentàries, tal com ha pogut saber l'ACN. El 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'encarregarà de la comissió d'exteriors, i el president del grup parlamentari, Jordi Sànchez, assumirà la comissió d'afers institucionals (CAI). Turull participarà en la comissió de reglament, i Rull en la de territori. A més, la mesa del Parlament ha aprovat tramitar la delegació de vot dels quatre diputats de JxCat a les comissions, en una reunió aquest dimarts al matí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Puigdemont participarà en la comissió d'exteriors, al costat dels diputats de JxCat Josep Costa –que també és vicepresident primer de la mesa del Parlament–, Francesc de Dalmases i Anna Tarrés. Aquesta comissió la presideix la també diputada de JxCat Aurora Madaula. David Rodríguez (ERC) n'és el vicepresident i Esther Niubó (PSC-Units) la secretària. Cs hi té sis membres, JxCat i ERC cinc cadascun, PSC-Units dos, Catalunya en Comú-Podem un, i dins el grup mixt hi ha un membre del PP i un altre de la CUP. La comissió d'acció exterior treballa l'actuació de la Generalitat davant les institucions de la Unió Europea. S'espera que Puigdemont hi pugui participar gràcies a la delegació de vot, també en aquesta comissió, almenys mentre dura la causa judicial que té oberta a Alemanya.

Pel que fa a la CAI, Sànchez compartirà comissió amb Costa, Albert Batet i Marc Solsona. La presidència correspon a Jean Castel (Cs), i la vicepresidència a Tarrés (JxCat). Gemma Espigares (ERC) n'és la secretària. En total, Cs hi té 6 membres, cinc JxCat i també ERC, dos el PSC-Units, un Catalunya en Comú-Podem i, dins el grup mixt, també un el PP i un altre la CUP.

D'altra banda, Rull compartirà comissió de territori amb els companys del grup Narcís Clara, Gemma Geis, Toni Morral i Eduard Pujol. La presidència de la comissió és per a Assumpta Escarp (PSC-Units), i Sergio Sanz (Cs) n'és el vicepresident. Bernat Solé (ERC) en té la secretaria. En total, Cs hi té sis membres, cinc JxCat i cinc més ERC. El PSC-Units en té dos, un Catalunya en Comú-Podem, i un altre el PP i també la CUP, al grup mixt. Pel que fa a la comissió de reglament –en què hi haurà Turull, tal com han confirmat fonts de JxCat–, encara no consta la composició final.

Cal dir que diversos grups parlamentaris consultats han apuntat que dubten que a les comissions es pugui delegar el vot, així com ja es va fer a les sessions plenàries. De fet, el portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, ha dit en roda de premsa que n'estudiarien la viabilitat. Tot i això, fonts parlamentàries consultades per l'ACN han confirmat que sí que es pot delegar el vot també en comissions després d'ampliar-ne la funció en l'última reforma del reglament de la cambra.

Albert Batet assumirà les delegacions de vot als plens

El nou portaveu de JxCat, Albert Batet, assumirà les delegacions de vot dels mateixos quatre parlamentaris en les votacions als plens. Fins ara Elsa Artadi feia aquesta tasca, com a portaveu del grup, càrrec que ha deixat després d'assumir la conselleria de Presidència la setmana passada.

stats