JxCat creu que l'entrada de Podem al govern espanyol seria "una oportunitat" i emplaça Sánchez a incorporar-los-hi

Borràs diu que veurien "amb molt bons ulls" un govern de coalició a l'Estat

La diputada de JxCat al Congrés Laura Borràs ha considerat que l'entrada de Podem al govern espanyol suposaria "una oportunitat" i ha emplaçat el secretari general del PSOE i president en funcions, Pedro Sánchez, a considerar-ho. En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) aquest divendres, Borràs ha dit que des de JxCat veurien "amb molt bons ulls" un govern de coalició PSOE-Podem que, a més, seria una "situació inèdita". Qui va ser consellera de Cultura ha reclamat a Sánchez que es comporti "com un estadista" i que "no es quedi en el terreny de l'oportunisme", sinó que faci cas de la oportunitat que creu que suposa l'oferiment del líder de Podem, Pablo Iglesias.

Aquestes declaracions arriben en ple debat intern sobre el posicionament de la formació de Carles Puigdemont en la investidura de Pedro Sánchez. 

La setmana passada els presos de JxCat empresonats a Lledoners van fer arribar una carta a la cúpula de la formació –a la qual va tenir accés l'ARA– perquè s'abstinguessin en l'elecció del líder del PSOE el 23 de juliol. "Davant la irrellevància aritmètica hem de trobar vies de rellevància política", deien els presos, que defensen fer necessaris els seus set diputats al Congrés. "Un 'no' en la primera votació i una abstenció en la segona, explicada abans que ningú, no sotmesa a res més que al nostre propi relat, ens enforteix", deien en la missiva. 

El posicionament topava amb la preferència de la mateixa Borràs, que en les reunions internes del grup s'havia mostrat partidària de votar 'no' a Pedro Sánchez. Una oposició que també defensa el president de la Generalitat, Quim Torra, i l'expresident Carles Puigdemont. El debat continua obert.