JxCat s'obre a investir Pedro Sánchez si hi ha voluntat de diàleg

"El nostre vot pot transformar-se si ell és capaç de fer política", ha assegurat Laura Borràs

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha obert la porta a investir Pedro Sánchez en una nova sessió d'investidura si el candidat s'obre a dialogar i "fer política". Així ho ha assegurat Borràs en una entrevista a l'agència Efe, on ha deixat clar que el vot negatiu a Sánchez en el primer debat d'investidura no era inamovible, "sinó una invitació que Pedro Sánchez es posi a treballar" de cara al setembre. 

Laura Borràs, de JxCat: "Tenim 155 motius per votar 'no' a la investidura"

En aquest sentit la portaveu de JxCat al Congrés ha assegurat que des del partit estan "disposats a parlar" amb el líder del PSOE "sobre tot el que representa la defensa dels interessos dels catalans". Tot i això, la diputada també ha advertit que si no hi ha un canvi de postura en els socialistes mantindran la negativa a investir Sánchez. "El que no farem és moure la nostra posició si no hi ha un moviment per part de Pedro Sánchez per abordar el principal problema polític que té l'estat espanyol, que es diu Catalunya", ha deixat clar Borràs. Així mateix, Borràs ha lamentat que Sánchez "hagi utilitzat la tècnica de l'estruç per no mirar cap al problema". 

"Fins que no es tracti la qüestió catalana no hi podrà haver estabilitat al govern espanyol", ha sentenciat Borràs. Així, ha assegurat que l'acord entre el PSOE i Unides Podem no és suficient perquè el seu partit faciliti la investidura. Per tant, no n'hi ha prou que la formació lila s'oposés a l'aplicació de l'article 155 a Catalunya perquè JxCat doni confiança al nou govern. "S'ha de veure què representa aquest acord en termes de Catalunya i del conflicte polític a l'estat espanyol", ha afirmat Borràs. 

JxCat es decanta pel no a Sánchez, però s'obre a canviar d'opinió si hi ha pacte amb Podem

"Per més que ens vulguin menysprear, representem la primera força independentista al Parlament i ostentem la presidència de la Generalitat", ha destacat la portaveu de JxCat al Congrés. 

Més continguts de