Política 07/06/2018

JxCat demana ara que el nou ministre de Cultura no prengui possessió pels seus comentaris "xenòfobs i sexistes"

Acusa Sánchez de "poca voluntat de diàleg" per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya

Acn / Ara
1 min
El portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, indicant el sentit del vot del grup al costat d’Elsa Artadi durant el ple al Parlament de Catalunya, el 5 d’abril.

BarcelonaEl grup parlamentari de JxCat ha demanat al nou president espanyol, Pedro Sánchez, que faci marxa enrere i no faci efectiva la presa de possessió del futur ministre de Cultura, Màxim Huerta. En un comunicat enviat aquest dijous al matí, JxCat considera que els comentaris "denigrants, insultants, xenòfobs i sexistes" que Huerta ha publicat a les xarxes socials el "desacrediten" com a ministre de Cultura. "Menysprea i insulta més de dos milions de catalans, no és una persona adequada per ocupar el càrrec" i "ha manifestat obertament el seu odi cap al procés sobiranista", diu el comunicat. A més, JxCat conclou que la designació de Huerta com a cap de l'àrea de Cultura demostra la "poca voluntat de diàleg" de Sánchez per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

JxCat ho fa després de la polèmica pels tuits del president, Quim Torra, en què feia comentaris despectius sobre els espanyols i que l'oposició qüestionés que pugui ser nou cap de l'executiu.

Entre les piulades polèmiques del nou ministre de Cultura i Esports en destaquen unes del 2010: "Em cago en el puto independentista" i "A mi tot això de l'Estatut em sembla tan provincià...". En altres tuits del 2012 i 2013, Huerta critica la classe política: "A la porta d'un restaurant ben car i selecte sempre hi ha polítics ben alimentats", "I pensar que als polítics no només els votem, sinó que els paguem!" i "Així en general: quina murga de polítics que ens han tocat". Fa un any i mig, el gener del 2017, Huerta publicava: "Que els prenguin el Twitter de les mans, als polítics. Per al seu bé".

stats