Política 02/05/2018

Els membres de la mesa de JxCat rebutgen firmar l'avís de la suspensió de la candidatura de Puigdemont

Costa i Campdepadrós consideren que la notificació vulnera la inviolabilitat parlamentària

Núria Orriols
1 min
Els membres de la mesa de JxCat rebutgen signar l'avís sobre la suspensió de la candidatura de Puigdemont

BarcelonaEls membres de la mesa de Junts per Catalunya s'han negat aquest dimecres a signar l'avís del Tribunal Constitucional –notificat pels secretaris judicials del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya– en què se'ls advertia de les conseqüències penals de desobeir la suspensió cautelar de la candidatura de Carles Puigdemont.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tant el vicepresident de la cambra, Josep Costa, com el secretari primer, Eusebi Campdepadrós, han comunicat la decisió als funcionaris que han acudit aquest dimecres al Parlament. Seguidament, segons fonts parlamentàries, el personal del TSJC ha marxat sense entregar-los cap documentació. Tot i que els efectes legals són els mateixos que haver signat la notificació, fonts de JxCat remarquen que és un posicionament polític per rebutjar l'actuació del Constitucional.

Segons la llista del president, la notificació és nul·la i vulnera la inviolabilitat parlamentària, ja que consideren que el Tribunal Constitucional no té dret a vetar Puigdemont. "Té els seus drets polítics intactes", insisteixen des de JxCat.

El grup parlamentari ja va presentar un escrit en què rebutjaven la notificació de les mesures cautelars del Constitucional el 27 de gener, quan l'alt tribunal va vetar per primer cop la investidura a distància de Puigdemont. En aquella ocasió, però, sí que van ser notificats en els seus domicilis per la Guàrdia Civil. Ara, avisats pels funcionaris del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, han decidit no firmar l'escrit.

stats