Política 13/09/2017

JxSí i la CUP demanen suspendre el ple de la setmana que ve perquè no coincideixi amb la campanya de l'1-O

Forcadell convoca la mesa i la junta de portaveus per aquest divendres

Ara
1 min
El Parlament haurà de dirimir les diferències entre Junts pel Sí i la CUP en els pressupostos.

BarcelonaJunts per Sí i la CUP han demanat que se suspengui el ple de la setmana que ve, previst per als dies 20 i 21 de setembre, tal com en un principi havien demanat els cupaires i havia descartat la mateixa presidenta del Parlament, Carme Forcadell. L'objectiu de la suspensió és que durant la campanya pel referèndum, que començarà dijous, no se celebri cap ple al Parlament, tal com passa en la resta de períodes electorals, en què se suspèn l'activitat parlamentària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Junts pel Sí ha canviat de parer, perquè la setmana passada no va acceptar la petició de la CUP d'ajornar el ple per la falta de consens, donat que tota l'oposició estava en contra de la proposta.

Ara, les portaveus de Junts pel Sí i la CUP, Marta Rovira i Anna Gabriel, han entrat una petició conjunta a la presidenta del Parlament en què demanen una junta de portaveus extraordinària i urgent per modificar el calendari de sessions plenàries i "posposar" el ple de la setmana que ve. La presidenta, Carme Forcadell, ha covocat la reunió de la mesa i la junta de portaveus per aquest divendres, dia 15, a les 11h.

stats