Política 06/07/2017

JxSí celebra que el CGE "avali" la possibilitat de tramitar lleis per lectura única a petició d'un sol grup

Roger Torrent ha expressat la "satisfacció" perquè l'òrgan consultiu dictamina que la reforma del reglament "no presenta problemes jurídics de constitucionalitat"

Ot Serra
1 min
El diputat de JxSí Roger Torrent

BarcelonaEl grup de JxSí ha celebrat el contingut del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) que considera que "avala" la proposta de reforma del reglament del Parlament que ha presentat la coalició independentista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha raonat el portaveu adjunt, Roger Torrent, el CGE ha sentenciat que tramitar proposicions de llei per lectura única -la via exprés- "no presenta problemes jurídics de constitucionalitat". "És una opció normativa legítima independentment de si afavoreix més o menys els consensos", ha puntualitzat el diputat.

"El que diu el CGE és diàfan", ha opinat Torrent, que ha interpretat el text de l'òrgan del Parlament com un aval a la proposta "perfectament estatutària" del seu grup. Torrent ha subratllat que la reforma impulsada "no discrimina cap grup parlamentari". "Al contrari, diu que si la lectura única s'hagués de sotmetre a la unanimitat podria suposar el veto de la minoria cap a la majoria", ha avisat Torrent, en la línia del redactat que JxSí va presentar al CGE perquè el tingués en compte a l'hora d'elaborar el dictamen.

El CGE recomana incloure en l'apartat 135.2 del reglament que les lleis es poden tramitar per lectura única sempre que la seva "naturalesa ho aconselli o la seva simplictat de formulació ho permeti". En relació a aquesta qüestió, Torrent ha assegurat que "en prendrà nota" i ha evitat afirmar que les lleis de desconnexió presentin aquestes característiques.

stats