Política 19/08/2012

L'agència Stratfor també controla Galícia, Escòcia i Llombardia

La regió gallega se situa només al nivell 1, igual que la zona italiana, mentre que Escòcia és al grau 3, el mateix que Catalunya

Enric B. Abelló
1 min
MOVIMENT SOCIAL PEL SÍ 
 El primer ministre d'Escòcia va participar ahir a l'acte  de presentació de la campanya Sí Escòcia en un cinema d'Edimburg.

PalmaCatalunya no és l'única regió objecte d'anàlisi per part de l'agència d'espionatge Stratfor. Galícia, Llombardia, Escòcia, la Rutènia Carpàtica, Txetxènia i les illes Fèroe, entre d'altres, també són al punt de mira de l'anomenada 'CIA a l'ombra'. Aquests en són els resultats:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Galícia: nivell 1. L'informe qualifica de "baix" el suport a la independència i cita una "enquesta recent" per dir que "el 75% dels gallecs se senten més espanyols que gallecs".

Euskadi: nivell 2. L'agència Stratfor considera que el secessionisme és "relativament fort" i xifra en un 31% els partidaris de la independència. L'informe s'equivoca assegurant que el president basc és Juan José Ibarretxe, ja que l'actual lehendakari és Patxi López (PSE).

Escòcia: nivell 3. Segons l'informe, un 27% dels escocesos votaria 'sí' en un referèndum d'independència, mentre que un 55% hi votaria en contra. Afegeix, però, que el principal partit del país és l'Scottish National Party (SNP), que fa campanya a favor del secessionisme.

Amplieu la informació a l'ARA Premium, on també trobareu la resta de regions consultades:

Illes Fèroe: nivell 3

Llombardia: nivell 1

Txetxènia: nivell 4

Abkhàzia: nivell 5

Ossètia del Sud: nivell 5

stats