POLÍTICA
Política 13/10/2012

L'espanyolisme mostra els seus límits

La que havia de ser la resposta massiva a la Diada treu 6.000 persones al carrer

Marc Colomer
1 min
L'espanyolisme mostra els seus límits

BarcelonaQuan l'espanyolisme, per boca dels líders del PP i C's, va intentar contraargumentar la manifestació de l'Onze de Setembre amb el pretext de la majoria silenciosa, no va calcular que un mes després l'excusa li retornaria com un bumerang. "Luego diréis que somos cinco o seis", repetien aquest divendres a la plaça Catalunya de Barcelona els manifestants que van respondre a la crida de la plataforma De España y catalanes per afirmar la seva espanyolitat amb motiu de la Hispanitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cert, no eren cinc o sis, sinó uns 5.000 o 6.000, segons la Guàrdia Urbana. 65.000, ni més ni menys, segons la delegació del govern espanyol a Catalunya. Fet i fet, la rodona central de plaça Catalunya plena (no es va haver ni de tallar el trànsit). Capítol a part mereixen els càlculs de la plataforma organitzadora (100.000) o els de Nuevas Generaciones (500.000).

La convocatòria, que pretenia ser la resposta al clam sobiranista, es va convertir 'de facto' en l'acte d'inici de la precampanya del PP, i en menor mesura de C's. Una Alícia Sánchez-Camacho, entregada amb el seu grup parlamentari en ple al darrere i destacats dirigents com Xavier García Albiol, Alberto Fernández Díaz o Dolors Montserrat, va considerar la concentració un "èxit de la Catalunya silenciosa que no havia alçat la veu, la dels sentiments compartits, catalans i espanyols".

Podeu llegir la crònica a l'ARA Premium.

stats