Política 21/10/2012

L''ABC' proposa, com a "antídot a la invenció de la història", 50 fites "que tot espanyol ha de conèixer"

La cronologia comença el 1104 aC amb els ibers i acaba amb la Transició, passant pel naixement del castellà el 1000 dC i la Guerra Civil

Ara
1 min

BarcelonaEl diari 'ABC' proposa aquest diumenge "50 fites de la nostra història que tot alumne espanyol hauria de conèixer". Triades per l'historiador Fernando García de Cortázar, tenen el propòsit de servir d'"antídot contra la invenció de la història".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El rotatiu fa servir de filó per treure el tema la proposta del primer ministre David Cameron de proposar als escolar britànics que memoritzin a partir del pròxim curs 200 fites claus de la història del Regne Unit. "'Abc' proposa, amb l'ajuda de l'historiador Fernando García de Cortázar, un llistat un pèl menys pretensiós: mig centenar de fites transcendentals en la història d'Espanya".

La cronologia comença amb la "Fundació mítica de Cadis (1101 aC) pels ibers" i acaba amb la Transició. Destaca les 'Glosses emilianenses', que "porten al naixement de l'espanyol al voltant de l'any 1000", i també la Guerra Civil.

En aquest capítol fa esment que des de la "primavera del 1934, la deriva revolucionària de l'esquerra i la repressió de la revolució d'Astúries assagen un llenç que cobra dimensió aterradora amb la Guerra Civil".

stats