Política 26/10/2016

L'AMI presenta l'assemblea de càrrecs electes per assegurar la celebració del referèndum

Es crida fins a 9.283 càrrecs electes perquè s'adhereixin voluntàriament al projecte

Núria Orriols
2 min
L'AMI presenta l'impuls de l'assemblea de càrrecs electes per assegurar la celebració del referèndum

BarcelonaL'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha presentat aquest dimecres el projecte per impulsar l'assemblea de càrrecs electes al Museu de les Cultures del Món de Barcelona. Tal com va avançar ahir l'ARA, l'entitat independentista crearà un registre perquè fins a 9.283 parlamentaris –de la cambra catalana, espanyola i europea– i representants locals s'adhereixin, si volen, en aquest nou òrgan. L'objectiu és estar "preparats" pel que pugui venir en els propers mesos en la "recta final" del procés d'independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'AMI crearà l'assemblea de càrrecs electes per garantir el procésL'encarregada d'explicar la iniciativa ha estat la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, que ha deixat clar que aquest nou instrument "actuarà" en el moment que sigui necessari per "tirar endavant" el referèndum. "Si hi ha obstacles [per convocar el referèndum] perquè la via normal no es pot fer, serem allà per fer possible allò que ens han demanat els ciutadans", ha dit Lloveras.

Lloveras ha fet una crida a tots els diputats de les cambres catalana, espanyola i europea, a més de regidors i alcaldes, tant independentistes com no independentistes, perquè se sumin al projecte. Per adherir-s'hi, els representants que ho vulguin hauran d'omplir un formulari amb les seves dades –DNI inclòs– i se'ls donarà un carnet de pertinença. "És una assemblea que no va dirigida a càrrecs electes independentistes, sinó a tothom, perquè ens uneix la democràcia i tots els demòcrates voldran formar part d'aquesta assemblea", ha dit. "És una campanya inclusiva, oberta i adreçada a tothom", ha remarcat.

La dirigent de l'AMI ha admès que no hi ha data per a la reunió simbòlica d'aquesta assemblea, ja que ara per ara es tracta només de constituir-la per "si és necessari". Lloveras no ha especificat l'objectiu pel qual s'impulsa aquest nou instrument, sinó que ha dit que els esdeveniments seran els que en marcaran o no la constitució i, en tot cas, serà la mateixa assemblea que decidirà què ha de fer en cada moment. A parer seu, si el procés pot seguir el seu curs normal, aquesta assemblea d'electes no haurà d'actuar.

stats