Política 22/01/2013

L'ANC pressiona la CUP i el PSC amb una campanya d'enviament de cartes perquè votin la declaració de sobirania

El text enviat a la CUP acusa la formació de "frau sagnant" perquè tot apunta que els tres diputats no votaran 'sí'. Als socialistes els adverteix que no seria "políticament correcte" per a un partit catalanista abstenir-se o votar 'no'

Ara
1 min

BarcelonaDos textos molt durs adreçats a cada grup: un per a la CUP i un altre per al PSC. És l'intent de l'Assemblea Nacional Catalana de pressionar les dues formacions que podrien no votar 'sí' a la declaració de sobirania que s'ha de debatre aquest dimecres al Parlament. L'ANC ha penjat els dos models de carta a la seva web i demana als ciutadans que les facin arribar als diputats de cada un dels dos grups, en un enviament massiu de correus electrònics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text adreçat a la CUP els acusa de "frau sagnant a la nació catalana" si, "com diuen els mitjans de comunicació", decideixen que no tots els seus diputats votin 'sí': és possible que dos dels parlamentaris s'abstinguin i que el tercer voti 'sí', que seria la seva manera de fer un "sí crític".

La carta per als socialistes els remarca que un parit amb la trajectòria catalanista del PSC no pot votar que no o abstenir-se al text que es presentarà, ja que seria "políticament incorrecte".

Totes dues cartes consideren un "disbarat" desmarcar-se, amb una abstenció o amb un 'no', de la declaració.

stats