Política 10/05/2014

Forcadell, la més votada a les eleccions de l'ANC, segons els resultats provisionals

La presidenta de l'organització, que encara el seu tercer i últim mandat, haurà de tirar endavant el full de ruta que preveu arribar a la independència l'abril del 2015

Marc Toro
2 min

BarcelonaL'actual presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, és la candidata més votada a les eleccions al Secretaria Nacional de l'entitat que s'han celebrat aquest dissabte, segons els resultats provisionals de les 17 h. Amb els vots comptabilitzats de 87 de les 194 seus electorals, Forcadell obté 2.855 vots. El segon més votat és Jaume Marfany amb 2.105 vots. Els 25 candidats de representació nacional més votats seran els que passaran a formar part del Secretariat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al voltant de 30.000 socis han votat els 75 membres de la tercera executiva de l'Assemblea, 25 de representació nacional i 50 de territorial. Si els resultats mantenen Forcadell com la més votada, la cara visible de l'ANC encararà el seu últim mandat, ja que els estatuts interns no permeten que els membres del Secretariat repeteixin més enllà del tercer any. En la mateixa situació que ella es troben entre un terç i la meitat dels membres de la cúpula de l'ANC, que es presentaven en candidatures individuals amb possibilitat d'incloure's, si així ho volien, a algun grup de treball de caire informatiu.

El nou Secretariat serà l'encarregat de tirar endavant el full de ruta que l'organització es va fixar el 5 d'abril a Tarragona. Un full de ruta que preveu treballar per a la celebració de la consulta del 9-N i la posterior declaració d'independència l'abril del 2015. L'ANC ja va avisar en la seva fundació que, en cas d'aconseguir l'estat propi, donarà per complert el seu objectiu i es dissoldrà. L'últim mandat de Forcadell pot ser, també, l'últim de l'Assemblea.

Els comicis s'han dut a terme de 10 a 14 hores a més de 190 seus electorals i hi han pogut votar tots els membres de ple dret fins el 5 d'abril del 2014. Així ho ha explicat l'ANC en un comunicat en què s'assegura que "la jornada s'ha desenvolupat amb absoluta normalitat". Un cop acabat el recompte, aquest dissabte a la nit o diumenge, la Junta Electoral proclamarà els resultats provisionals. Els resultats definitius es proclamaran el 13 de maig i el dissabte 17 es constituirà i presentarà formalment el nou Secretariat Nacional.

stats